Cukier cichy zabójca.13 powodów, dlaczego warto nie jeść cukru.


1.Cukier jest jedną z głównych przyczyną otyłości.

Stymuluje ośrodek głodu wytwarzanie greliny, odpowiadającej za uczucie łaknienia.


2. Cukier przyczynia się do otłuszczenia wątroby. 

Niezużyta glukoza zamieniana jest w tłuszcz, w tym magazynowany w wątrobie glikogen.

3. Cukier wpływa na wzrost ciśnienia krwi i choroby serca.

 Niezużyta glukoza zamienia się w trójglicerydy i podnosi poziom cholesterolu. Zagęszcza krew i powoduje ryzyko zakrzepów oraz zatorów.


4. Cukier zakwasza krew.

 Powoduje, tym samym problemy z kręgosłupem, zębami, układem trawiennym i hormonalnym....

5. Cukier podnosi poziom adrenaliny. 

Powoduje rozdrażnienie i nadmierne pobudzenie. Zaburza funkcję nadnerczy.
Przyczynia się do depresji, schizofrenii, manii...


6. Cukier jest legalnym narkotykiem. 

Uzależnia, działając na mózg podobnie, jak kokaina i heroina.


7. Cukier przyczynia się do rozwoju kandydozy, a następnie grzybicy.


8. Cukier powoduje dysbiozę jelit i zespół złego wchłaniania

 karmi pasożyty, bakterie, pleśnie). Konsekwencją jest zaburzenie syntezy enzymów, fermentów, witamin z grupy B, K…


9. Cukier powoduje cukrzycę II typu i jej liczne powikłania

 (glukoza nie dociera do komórek).


10. Cukier paraliżuje przeciwciała i upośledza odporność. 

Jednocześnie zaburza metabolizm witaminy C. Podnosi zapadalność na infekcje wirusowe, bakteryjne i nowotwory. Rak karmi się glukozą.


11. Cukier zaburza wchłanianie cynku, selenu, magnezu i wapnia.


12. Cukier powoduje kamicę nerkową i wątrobową. 

Przyczynia się do stanów zapalnych i niewydolności nerek oraz pęcherza moczowego (zakwasza krew).

13. Cukier powoduje przedwczesne starzenie się organizmu.





Cukier cichy zabójca.13 powodów, dlaczego warto nie jeść cukru.   Cukier cichy zabójca.13 powodów, dlaczego warto nie jeść cukru. Reviewed by Sięgnij do Natury on 12:28 Rating: 5

Brak komentarzy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...